Şeftalili Pay
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftalili Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harcı için

Üzeri için

Sunum için

Şeftalili Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Tereyağını küçük parçalara kesip ekleyin ve ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Robot çalışıyor halde iken hamur toparlanıncaya kadar kaşık kaşık soğuk su ekleyin. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika soğumaya bırakın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Muffin kaplarını yağlayın. Şeftalileri yıkayıp ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Her şeftalinin içine bir parça badem ezmesi yerleştirip kapatın. Hamuru merdane ile yağlı kağıt arasında açın. Tatlı tabağı büyüklüğünde parçalar kesip ortalarına şeftali yerleştirin ve üzerine doğru büzerek kapatın. Hamurları muffin kaplarına yerleştirin. Yumurta ile suyu bir kasede çırpın ve hamurların üzerine sürün. Toz şeker serpiştirip fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra kalıplardan çıkararak dondurma ile birlikte servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti