Portakallı Krep Süzet
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Krep Süzet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tereyağlı portakal için

Portakallı Krep Süzet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağlı portakal için, tereyağı, şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kaseye alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu geniş bir kaseye eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtaları ekleyin. Sütü azar azar ekleyip mikserle çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp üzerine hafifçe tereyağı sürün. Küçük bir kepçe dolusu hamuru tavaya boşaltıp tavayı hafifçe sağa-sola eğerek hamurun tavaya eşit olarak yayılmasını sağlayın. Hamurun altı hafifçe kızardığında diğer yüzünü çevirip pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Hazırladığınız krepleri dörde katlayın. Tereyağlı portakalı tavaya alıp ısıtın. Krepleri tavaya ekleyip tereyağlı portakalın içinde pişirmeye başlayın. Portakal suyunu ekleyip pişirme işlemine devam edin. Konyağı tavaya ekleyip ocağın ısısını artırın. 5 dakika pişirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Üzerine pudra şekeri ve ince rendelenmiş portakal kabuğu serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti