Mascarponeli Poşe Avya
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Aydan Üstkanat’ın yorumuyla şahane mascarponeli poşe avya tarifi ile karşınızdayız. Poşe ayva tatlısı, günün her saatinde tüketebileceğiniz hafif bir tatlıdır. Özellikle mascarpone ile birleştiğinde yılbaşı için en lezzetli tatlılardan biri haline gelir. Listedeki malzemeler hazırsa, mascarponeli poşe ayva tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ayva ile hazırlayabileceğiniz farklı tatlar arıyorsanız, ayvalı tarifler sayfamıza mutlaka göz atın.

Mascarponeli Poşe Avya Tarifi İçin

Malzemeler

Poşelemek için

Süslemek için

Mascarponeli Poşe Avya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaları temizleyip kabuklarını soyun ve dilimleyin.
  2. Balı su ile karıştırın ve ayva dilimlerini tencereye alın.
  3. Ayva dilimlerinin üzerini bir parmak geçecek şekilde ballı suyu ekleyin ve çubuk tarçın ile karanfilleri ilave ettikten sonra 15 dakika haşlayarak poşeleyin. Soğumaya bırakın.
  4. Mascarpone peyniri ile yoğurdu bir kaseye alarak çırptıktan sonra balı ekleyin ve servis tabaklarının altına yayın.
  5. Soğuyan ayva dilimlerini üzerine yerleştirdikten sonra nar tanesi ve çikolata ile üzerini süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Yılbaşı Yemekleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti