Mangolu Panna Cotta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mangolu Panna Cotta Tarifi İçin

Malzemeler

Panna cotta için:

Mangolu Panna Cotta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mangoları küp şeklinde doğrayın. Şekerle birlikte bir sos tenceresinde, ara sıra karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin, ateşten alıp soğumaya bırakın.
  2. Sütün göz kararı 1/3’ünü bir kaseye koyup, üzerine toz jelatini serpiştirin. Ara sıra karıştırarak bir kenarda bekletin.
  3. Geri kalan sütü, vanilyaları, limon kabuğu rendesi ve kremanın yarısıyla birlikte bir sos tenceresinde, orta ateşte karıştırarak pişirin.
  4. Krema kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-4 dakika pişirmeye devam edin. Daha sonra ateşten alıp, içine jelatinli sütü ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  5. Kremanın kalan yarısını pudra şekeriyle birlikte mikserle 2-3 dakika katılaşana kadar çırpın. Kremayı, soğuttuğunuz pişmiş kremaya ekleyip karıştırın.
  6. Panna cotta’yı servis edeceğiniz kupları yan yatırarak içlerine boşaltın ve bu şekilde buzdolabında en az 1 saat soğutun. Son olarak mango sosunuzu ilave edip yeniden soğumaya bırakın. Üzerini mini mango dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği İtalyan Mutfağı Yemekleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti