Limon Kreması
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Kreması Tarifi İçin

Malzemeler

Limon Kreması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limonların sarı kabuklarını ince rendeleyip suyunu sıkın. Yumurta sarılarını güzelce çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, toz şeker, tuz ve yumurta sarılarını karıştırıp bir sos tavasına alın. Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp kıvam aldığında ocaktan alıp tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Limon kremasını ara ara karıştırarak hem oda sıcaklığına getirin hem de kabuk yapmasını önleyin. Kremayı süzgece alıp bastırarak orta boy cam bir kavanoza süzün. Buzdolabında ağzı kapalı olarak 6-7 gün muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Yumurtalı Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti