Kuru Erik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Erik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru Erik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Erikleri iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin. Erikler iyice yumuşayıncaya kadar 10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Yumuşadıktan sonra şekeri ekleyin ve 7 dakika daha pişirin. Şeker ilavesinden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatmaya devam edin. Tatlının suyu şurup kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine ceviz serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti