Kivili Pasta
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kivili Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kivili Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarin ve 1.5 su bardağı pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.
  2. Un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. 20-25 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın.
  3. Karışımı kalıba alıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 
  4. Süt ve nişastayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp sürekli karıştırarak soğutun.
  5. Süt kreması ve kalan pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Nişastalı karışıma ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmayı sürdürün. 
  6. Keskin bir bıçakla keki enine üçe kesin. Alt katı düz bir tabağa alıp üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün.
  7. Orta katı yerleştirip kalan kremayı sürün ve üçüncü katı yerleştirin. 
  8. Kivileri soyup dilimleyin. Jöleyi biraz ılık suyla eritin. Pastanın üzerine kivi dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde dizin. Kivilerin üzerine fırçayla jöle sürün. 
  9. Krem şantiyi sütle çırpın. Yarısını pastanın yanlarına sürün ve fındıkla kaplayın.
  10. Kalan krem şantiyi yıldız uçlu sıkma torbasına doldurup pastanın kenarlarına sıkarak süsleyin. Pastanın dış kenarlarını çekilmiş fındıkla kaplayın. Buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti