Kirazlı Strudel
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kirazlı Strudel Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Açmak için

Üzeri için

Kirazlı Strudel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, zeytinyağı, süt, sirke, tuz ve ılık suyu derin bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle öreterek 1 saat dinlendirin. İç harcı için yıkayıp ayıkladığınız kirazları toz şekerle birlikte bir sos tenceresinde pişirin. Şeker iyice eridikten sonra pirinç ununu ekleyin. Vanilyayı ilave edip ocaktan alın. Dinlenen hamuru eşit parçalara bölerek pasta tabağı büyüklüğünde ince açın ve her hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. Hamurlar bitince merdane yardımıyla açarak inceltin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip file bademleri serpin. Kirazlı iç harcı koyup rulo biçiminde sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti