Kirazlı Clafoutis
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kirazlı Clafoutis Tarifi İçin

Malzemeler

Kirazlı Clafoutis

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Birbirinden lezetli kiraz tariflerini siz de deneyip sofralarınızı şenlendirin. Un, tuz, yumurta, süt, vanilya ve 60 gr şekeri çırpın. Tereyağını tavada eritin. Kirazları ekleyip 2-3 dakika pişirin. Şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar pişirmeye devam edin.

Kirazları fırın kabına aktarın. Üzerine hamuru döküp file badem serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirip ılık servis yapın.

clafoutis: clafoutis (klafuti) geleneksel olarak kiraz veya vişnenin üzerine krep hamurunun dökülüp pişirilmesiyle hazırlanan bir Fransız tatlısıdır.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti