Elma Pekmezi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elma pekmezi oldukça sağlıklı ve lezzetli bir pekmezdir. Elmaların kendisinden rafine şekersiz bir şekilde elde edilir. Evde yapımı pratik ve kolaydır. Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir, zindelik ve enerji verir. Lezzeti ile sade olarak tüketebilir ya da tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Sadece 2 malzeme ile yapılan elma pekmezi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Elma Pekmezi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Alternatif lezzetler için üzüm pekmezikeçiboynuzu pekmezi ve dut pekmezi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Elma Pekmezi Tarifi İçin

Malzemeler

Elma Pekmezi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmalar yıkanır ve gelişi güzel, çekirdekler ve sapları dışında doğranır. 
  2. Tencereye alınan elmaların üzerine elmaların hizasında su koyulur ve pişmeye bırakılır. 
  3. Su kaynamaya başladıktan sonra düzenli aralıklarla karıştırılır ve kaşık ucuyla yavaş yavaş ezilebilir. 
  4. Elmalar kendi kendine dağılmaya başlayınca altı kapatılır ve önce süzgeçten ardından tülbentten geçirilerek posasız bir su elde edilir. 
  5. Elde edilen su temiz bir tencereye alınarak yaklaşık 1-1,5 saat kıvam alana kadar kaynatılır. 
  6. Temiz kavanozlara pay edilerek oda ısısında güneş görmeyen yerde saklanır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Elmalı Tarifler Tahinli ve Pekmezli Tarifler Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti