Çıtır Dolgulu Elma
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çıtır Dolgulu Elma Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Çıtır Dolgulu Elma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İç harcı için yıkayıp kuruladığınız iki elmanın kabuklarını soyarak küp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Küp doğradığınız elma, tereyağı, esmer şeker ve toz tarçını ekleyerek 10 dakika pişirin. Kalan 6 elmanın üzerlerini yuvarlak şekilde kesip kestiğiniz kısımları kapak olarak kullanmak üzere kenara ayırın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyun. Pişirdiğiniz harçla içlerini doldurun. Üzeri için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp tüm malzeme özdeşleşinceye kadar karıştırıp elmaların üzerine paylaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine elmaları ve kapak için ayırdığınız elmaları koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti