Çilekli Ve Elmalı Galette
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çilekli Ve Elmalı Galette Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç malzeme için

Kenarları için

Üzeri için

Çilekli Ve Elmalı Galette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çilek ile denediğimiz nefis tariflere siz de sofranızda yer açmalısınız. Sütü ısıtın.
  2. Limon suyunu içine ekleyip 15 dakika bekletin. Un, şeker, mısır unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın.
  3. Küp doğradığınız tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaşıncaya kadar karıştırın.
  4. Limonlu süt karışımını ilave edin. Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç filme sarıp 35 dakika soğutun.
  5. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çilekleri doğrayıp birlikte geniş bir kaseye alın.
  6. Toz şeker, esmer şeker, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın.
  7. Hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt arasında merdane ile açın.
  8. Kenarlardan 4-5 cm boşluk bırakıp meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın.
  9. Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun kenarlarına sürün. Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin.
  10. Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra üzerini çilek dilimleri ve file fıstık ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Elmalı Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti