Çilekli Pirinç Pastası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çilekli Pirinç Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Çilekli Pirinç Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

2 kahve fincanı toz şeker ve 2 çorba kaşığı suyu bir tavaya alın. Kısık ateşte karamel halini alıncaya kadar pişirin. Ortası delik bir kek kalıbına hazırladığınız karameli döküp fırça ile her tarafına yayın. 

Sütü ve portakal kabuğu rendesini tencereye alıp kaynatın. Pirinci bol suda birkaç kez yıkayıp süzün. Pirinç ve vanilyayı kaynamakta olan süte ekleyin. Kısık ateşte, pirinçler sütü tamamen çekinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince derin bir kaba boşaltın. Margarini ve kalan toz şekeri ilave edip hızla karıştırın ve ılınmaya bırakın. Yumurta sarılarını ekleyip tekrar karıştırın. 

Yumurta aklarını bir kaseye alıp tuz ekleyin ve kar haline gelinceye dek çırpın. Pirinçli karışıma ilave edip kaşıkla alttan yukarı doğru karıştırarak yedirin. 

Hazırladığınız karışımı kalıba dökün, üzerini kaşığın sırtı ile bastırarak düzeltin. Kalıbı içi kaynar su dolu bir başka kabın içine oturtun ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında (benmari usulü) pişirin. 

Kalıbı fırından çıkarıp kenarlarını bıçakla sıyırın ve servis tabağına ters çevirerek alın. Çilekleri dilimleyin. Kekin üzerini çilek dilimleri ve nane yapraklarıyla dekoratif şekilde süsleyin. Ilınınca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti