Balkabaklı Panna Cotta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Balkabaklı Panna Cotta Tarifi İçin

Malzemeler

Balkabaklı Panna Cotta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balkabağını küçük küçük parçalara bölün ve 200 g şeker ekleyip, yaklaşık 1.5 saat pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Balkabağı iyice soğuduktan sonra blender yardımıyla püre haline getirip servis kuplarına paylaştırın.
  2. Ayrı bir tencerede krema ve kalan 100 g şekeri ısıtın. Yaprak jelatini soğuk suda 1-2 dakika bekletip yumuşattıktan sonra, kaynamaya başlayan kremaya ekleyin ve ocaktan alın. Jelatin tamamen eriyinceye kadar çırpın. Daha sonra kuplara böldüğünüz kabak püresinin üzerine paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra bir süre derin dondurucuda bekletin. İstenilen soğukluğa geldiğinde buzdolabına alın. Servis yaparken üzerine frambuaz, böğürtlen ve sade jöle koyarak yanında dondurma ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti