Ahududulu İrmik Pastası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ahududulu İrmik Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Ahududulu İrmik Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Su ve sütü tencereye alın. İrmik ve tozşekeri ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyu muhallebi
kıvamını almaya başlayınca zerdeçalı ilave edip 5-6 dakika daha pişirin. Üzeri göz göz olunca tereyağını
ekleyip ocaktan alın.

Tatlı ılınınca dikdörtgen cam kalıba 2 parmak kalınlığında dökün. Buzlukta katılaşıncaya kadar bekletip üzerini
meyve ile kaplayın. Malzeme bitene kadar tatlı ve meyveyi değişimli olarak kat kat yayıp aynı şekilde
hazırlayın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin.

Tatlıyı servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerini süslemek için ayırdığınız ahududu ve antepfıstığı ile
süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilekli Cheesecake Topları
Karamelize Ayva Tatlısı
Tufahija
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Kızılcık Reçeli
Kızılcık Şerbeti