Tarçınlı Ve Kuru Üzümlü Kek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Ve Kuru Üzümlü Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üst malzeme için

Tarçınlı Ve Kuru Üzümlü Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet kek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Un ile kuru üzümü karıştırıp kek hamuruna ekleyin ve çırpın. Hamuru ikiye bölün. Bir bölümüne tarçın karıştırın. Sade hamuru dikdörtgen kek kalıbına dökün. Tarçınlı hamuru tam ortasına boydan boya kaşık yardımıyla dökün ve bir bıçakla karıştırıp pişirin.

Üst malzeme için: Süt ile pudra şekeri krema haline gelinceye kadar iyice çırpın. Soğuk kekin üzerine döküp servis yapın.


Klasik kek yapımı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın. 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek