Limonlu Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinde sunabileceğiniz lezzetli mi lezzetli kekler arıyorsanız sizi böyle alalım. Limon aromasıyla tadı damağınızda kalacak, pratikliği ile her an yapmak isteyeceğiniz nefis bir tarifimiz var. Malzemeler hazırsa, limonlu kek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Klasik tariflerden sıkıldıysanız, değişik kek tariflerine göz atarak çay saatlerini renklendirebilirsiniz.

Kek Nasıl Kabarır?

Tüm adımları birebir uygulamanıza rağmen kekiniz kabarmıyorsa, hazırlık aşamasında bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Kabarık bir kek elde etmek için, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına, yumurta ve şekeri çırparken şekerin tamamen erimesine, katı malzemeleri eleyerek kullanmaya ve kek harcını çok fazla karıştırmamaya dikkat etmelisiniz. Pişirdikten sonra kekinizin hamur gibi kaldığını düşünüyorsanız, ''Kekin içi neden hamur kalır?'' yazımızdan kurtarma yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

1 Dilim Limonlu Kek Kaç Kalori?

1 dilim limonlu kek, yaklaşık 295 kalori değerindedir.

Limonlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kalıbı yağlamak için:

Limonlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  2. Üzerine sırasıyla süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. 
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek karışıma ekleyin.
  4. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın. 
  5. Kek kalıbını tereyağı veya margarinle yağlayın. Baton kalıba hazırladığınız kek harcını boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin. 
  6. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. 
  7. Kek piştikten sonra sönmemesi için kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi

Limonlu keki üzerine pudra şekeri serpiştirerek bir fincan çay eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Aroma katmak için limon suyu yerine 1/2 su bardağı limonata kullanabilirsiniz.
  • Katı malzemeleri elekten geçirmezseniz, topaklanmalar oluşacaktır. 
  • Kekin kalıptan çıkmasını kolaylaştırmak için, kek kalıbını önce yağlayın, ardından üzerine un serpiştirin. Unun fazlasını silkeleyerek boşaltın. İşi garantiye almak için düz kalıplara yağlı kağıt sermeyi de deneyebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Pratik Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek