Limonlu, Haşhaşlı Ve Kremalı Kek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özel günlerde sunabileceğiniz nefis bir kek hazırlamaya ne dersiniz? Krema, limon kabuğu ve haşhaş tohumu ile hazırlanan bu kek, şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakır. Dilerseniz, süsleme için meyveli soslardan yararlanabilirsiniz. Şef Nilay Tulum’dan Anneler Gününe özel limonlu haşhaşlı ve kremalı kek tarifine geçebiliriz.

Frambuazlı ıslak kek ve çikolatalı volcano kek tarifine göz atmayı unutmayın.

Limonlu, Haşhaşlı Ve Kremalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için

Limonlu, Haşhaşlı Ve Kremalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Toz şeker ve tereyağını mikserin çırpma kabına alın. Krema gibi oluncaya kadar çırpın. Yüksek devirde karıştırmaya devam ederken tek tek yumurtaları ilave edin.
  2. Tamamen karışınca sütü ekleyin. Son olarak un, kabartma tozu, haşhaş, limon kabuğu rendesi ile vanilyayı ilave edin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
  3. Harcı yağladığınız 18 cm’lik kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzeri kızarıp içi kuru çıkıncaya kadar pişirin. (Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.)
  4. Krem şanti ile labne peynirini bir kaseye alarak iyice karıştırın.
  5. Kek tamamen soğuduğunda kalıptan çıkartın ve enine iki parçaya bölün.
  6. Hazırladığınız labneli kremanın yarısını kekin arasına, kalanını da kekin üstüne sıkarak arzu ettiğiniz şekilde süsleyin ve servis edin.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Kremalı Tatlılar Kek Tarifleri Pasta Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek