Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Keten Tohumlu Haşhaşlı Muffin Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve pudra şekerini koyun. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Eritip ılıttığınız tereyağını ve vanilyayı da ekleyerek 1-2 dakika daha çırpın. Karbonatla karıştırılmış unu bir tel süzgeçle eleyerek ilave edin. Spatula yardımıyla tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  2. Diğer yandan kağıt kek kalıplarını hazırlayın. Hazırladığınız koyu kıvamlı kek karışımını kağıt kalıpların içine veya yağlanmış mu n kalıplarına, üzerinde 1 cm boşluk bırakacak şekilde paylaştırın. Üzerlerine haşhaş tohumu ve keten tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirip ılındıktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Diyet Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek