Kestaneli Ve Soslu Kek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Ve Soslu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Ve Soslu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvı yağı, yoğurdu, kremayı ve şekeri cam kaseye alın. Krem haline gelene dek mikserle çırpın.
  2. Hazırlamış olduğunuz karışımdan 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kenarda bekletin.
  3. Kasenin içindeki kalan harca yumurtaları ekleyin. Birkaç dakika çırpın.
  4. Ayrı bir kapta unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilini harmanlayın.
  5. Kek hamuruna en son unlu karışımı ekleyip çırpma teliyle karıştırın. 
  6. Hamuru, dibine yağlı kağıt serdiğiniz, kenarlarını da yağladığınız baton kelepçeli kek kalıbına dökün.
  7. Hamur kalıba eşit dağılacak şekilde spatula ile yayın. Hamurun üzerine kestaneleri hafifçe bastırarak yerleştirin. Kuş üzümlerini de serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine fırça yardımı ile ayırdığınız sostan sürüp buzdolabına aktarın.
  10. 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek