Bademli Yumuşak Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bademli Yumuşak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Bademli Yumuşak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Margarini eritin. 24x16 cm'lik dikdörtgen fırın kalıbını yağlayıp un serpin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın.

Yumurta sarılarına eritilmiş Eritilmiş ılık margarin, un, limon kabuğu rendesi, çekilmiş badem ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kalıba döküp fırına verin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Fırını kapatıp keki çıkarın. Küçük kareler halinde kesin ve tekrar fırına verip soğumaya bırakın. Keklerin üzerine pudraşekeri ve badem serpip nane yaprağı ile süsleyin. Dilerseniz küçük renkli kağıtlara yerleştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek