Ayva Keki
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayva Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şurup için

Üzeri için

Ayva Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ayvaların kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş ayvaları avucunuzda sıkıp suyunu sıkın.
  2. Ayva posasının 1 su bardağı kadarını hamur yoğurma kabına alın. Yumurtaları bir kaba alıp çırpın.
  3. Ceviz, un, tozşeker, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, tarçın ve yumurtaları ayva posasına ilave edip karıştırın.
  4. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
  5. Kek sıcakken ayırdığınız ayva suyunu kekin üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın.
  6. Şurup için, yarım su bardağı tozşeker ve yarım su bardağı suyu tencereye alıp karıştırarak kaynatın.
  7. Keki servis tabağına alın. Şerbeti kekin zerine gezdirerek dökün. Pudra şeker serpip dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Pratik Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Borcamda Kek
Japon Sufle Pankek
Piyano Kek
Elmalı Rulo Kek
Mozaik Kek
Red Velvet Kek