Yulaflı Bisküvi
Selin Hıdır
771 Tarif       0 Takipçi
Yulaflı Bisküvi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yulaflı Bisküvi Tarifi: Tatlı krizlerinizi bastırırken sağlıklı kalmak istiyorsanız, hem besleyici hem de pratik bir seçenek olan yulaflı bisküvi tarifi tam size göre! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu yulaflı bisküvi tarifi, özellikle çay ve kahve molalarınızı daha keyifli hale getirirken, içeriğindeki lifli yapısıyla uzun süre tok tutar. İster ara öğünlerde, ister tatlı tabaklarında kullanabileceğiniz bu bisküviler; damla çikolata, kuru meyve veya fındıkla zenginleştirilerek damak zevkinize göre kişiselleştirilebilir. Peki; yulaflı bisküvi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Pekmezli Yulaflı Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Yulaflı Bisküvi kaç kaloridir?

Bir porsiyon Yulaflı Bisküvi 200 kaloridir.

Yulaflı Bisküvi Tarifi İçin

Malzemeler

İsteğe bağlı eklemeler:

Yulaflı Bisküvi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı çırpın.
  2. Ardından yulaf, un, kabartma tozu, tuz, tarçın ve vanilini ekleyin. Karıştırın.
  3. Hamur çok sertse 1-2 kaşık süt ekleyin.
  4. İsteğe göre kuru meyve, çikolata veya kuruyemişleri ilave edin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, hafifçe bastırarak tepsiye dizin.
  6. Fırını 180 derece'ye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  7. fırında 12-15 dakika pişirin. Kenarları kızarmaya başlayınca fırından alın.
  8. Ilıyınca servis yapın. Hava geçirmez kapta 4-5 gün tazeliğini korur. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Bisküvileri sade Türk kahvesi, filtre kahve ya da bitki çayları ile birlikte servis edebilirsiniz. Tarçınlı bir aroması varsa, özellikle kış çaylarıyla çok yakışır.
  • Yoğurtlu veya labneli bir dip sosla hafif tatlı bir tabakta sunabilirsiniz.
  • Aralarına fıstık ezmesi ya da fındık kreması sürerek minik sandviç bisküviler yapabilirsiniz.
  • Porsiyonluk bir çikolatalı mousse, dondurma veya meyve tabağının yanına 1-2 bisküvi koyarak şık bir tatlı sunumu yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Bisküvilerin tamamen kıtır olması için fırından çıktıktan sonra tamamen soğuyana kadar bekletin. Ilıkken yumuşak olabilirler ama soğudukça sertleşirler.
  • Fırında birkaç dakika daha az tutarak daha yumuşak dokulu bisküviler elde edebilirsiniz. İçine 1 adet ezilmiş muz eklerseniz de yumuşaklık artar.
  • Rafine şeker yerine bal, pekmez, hurma püresi veya elma püresi kullanabilirsiniz. Bu malzemeler bisküvilere doğal bir nem de kazandırır.
  • Hamuru 15-30 dakika buzdolabında bekletmek bisküvilerin daha düzgün şekilli ve kıvamlı olmasını sağlar.
  • Bisküvileri tepsiye dizerken aralarında boşluk bırakın, çünkü pişerken biraz yayılırlar.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Kurabiye Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Yulaflı Tarifler Tatlı Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Kakaolu Kolay Pancake
Ankara Sarması
Havuç Reçeli
Pekmezli Un Helvası Tarifi
Fıstık Ezmeli Sufle
Semlor (Semla) Tarifi