Yaz Helvası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Helva, geçmişten günümüze kadar uzanan bir tatlı türüdür. Genellikle kahvaltı sofralarında servis edilen helva, aynı zamanda sade bir şekilde de tüketilebilir. Helva denildiğinde ilk akla gelen tahinli helva olsa da, aslında birçok farklı çeşidi mevcuttur. Malzemeler hazırsa, az şekerli yaz helvası tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Yaz Helvası Kaç Kalori?

Yaz helvasının bir porsiyonu, 588 kalori değerindedir. Yüksek kalorisi sebebiyle, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Birbirinden lezzetli helva tariflerine göz atmayı unutmayın.

Yaz Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Yaz Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir karıştırma kabında kakao ve tahini pürüzsüz olana kadar çırpın.
  2. Sos tenceresine şeker ekleyip üzerine yarım su bardağı su ilave edip ocağa alın.
  3. Orta ateşte 10 dakika hiç karıştırmadan şeker eriyip yoğunlaşmaya başlayana kadar bekleyin.
  4. Yaz helvası yoğunlaşmaya başlayınca cevizleri de ilave ederek birkaç tur daha karıştırıp ocaktan alın.
  5. Helva karışımını yağlı kağıt serilmiş ve hafif yağlanmış küçük bir kabın içerisine alın.
  6. Üzerine de yağlı kağıt kapatıp helvanın sert olması için üzerine ağırlık koyalım ve oda sıcaklığında 2 saat kadar bekletin.
  7. Dilediğiniz zaman yaz helvasını dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Yaz helvasını çayın yanında keyifle tüketebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Helvanın sert bir kıvamda olması için dinlendirirken üzerine ağırlık koymalısınız.
  • Helvayı orta ateşte ortalama 7-10 dakika boyunca kabarcıklar yoğunlaşana kadar kaynatın.
  • Mutfak termometresi kullanıyorsanız, şeker 115 derece olduğunda ocaktan alın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler