Yaban Mersinli Limonata
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz aylarının gelmesi ile serinletici içecek arayışları başlar. Sizler için yaban mersinli, çilkeli limonata tarifi hazırladık. Hazırsanız detayları aşağıda.

Yaban Mersinli Limonata Tarifi İçin

Malzemeler

Yaban Mersinli Limonata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limon ve portakalı buzdolabında 5-6 saat kadar dondurun.
  2. Buzluktan çıkardığınız limon ve portakalı dilimlere ayırın. Kabuklarıyla beraber limon ve portakalı blenderdan geçirin. Eğer isterseniz çilekleri de dondurup, blenderdan geçirerek bu karışıma ekleyebilirsiniz.
  3. 1 bardak ılık suda balı eritin. Bütün hepsini birleştirin, karıştırın ve bir süre dinlenmesi için bekletin. Daha sonra temiz bir file yardımıyla karışımı süzün, kalan tortuyu sıkarak ve üzerine biraz su ekleyerek birkaç kez süzmekte fayda var.
  4. İçine yaban mersini, çilek ya da dilediğiniz meyvelerden dilimleyerek ve taze nane yapraklarından ekleyebilirsiniz. İstediğiniz yoğunluğa göre sulandırarak da tüketebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Alkolsüz İçecekler

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı