Tahin Helvalı Muska Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tahin Helvalı Muska Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Tahin Helvalı Muska Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İçini hazırlamak için helvayı bir kasede çatalla ezip, üzerine tarçın ve fındığı ekleyin. Yufkaları tezgaha üst üste koyun. Önce ortadan ikiye bölün, sonra üç parmak kalınlığında şeritler elde edecek şekilde kesin. Şeritlerin ucuna 1’er yemek kaşığı kadar helvalı harç koyup muska şeklinde sarın (İsterseniz her yufkayı 16’ya bölüp parçaları sigara böreği gibi de sarabilirsiniz). Yumurta ve sütü bir kasede çırpın.
  2. Şurubu hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye aktarıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Hazırladığınız muskaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 25-30 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak haldeyken soğuk şerbetin içine atın ve ılık halde servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı