Supangleli Kadayıf Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Supangleli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Şurup için

Dolgu için

Üzeri için

Supangleli Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk önce şurubu hazırlayın. Toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Dolguyu hazırlamak için süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine supangle poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğuğuncaya kadar karıştırın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
  3. Kadayıfları geniş bir tepsiye alın, eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Kadayıftan bir miktar alıp muffin kalıbının bölmelerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız kadayıfın ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbetini çekmiş tatlıların ilk katlarını servis tabağına sıralayın.
  4. Supangleyi krema sıkma torbasına doldurup servis tabağındaki kadayıfların üzerine sıkın. İkinci kat kadayıfları üzerlerine yerleştirin. Kadayıfların üzerlerine 1 tatlı kaşığı supangle koyup, toz Antep fıstığı serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sütlü Tatlılar Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı