Prenses Pudingi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Prenses Pudingi Tarifi İçin

Malzemeler

Prenses Pudingi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaları soyup, çok ince yarım ay şeklinde doğrayın ve geniş bir tencereye aktarın. Şekeri üzerine serpip, kısık ateşte tencereyi sallayarak 7-8 dakika pişirip ocaktan alın.
  2. Meyveleri fırına dayanıklı kenarları yüksek bir kaba (Oval cam kap kullanabilirsiniz) yerleştirin.
  3. Muhallebi için süt, yumurta sarısı, şeker, un ve vanilyayı orta boy bir tencereye aktararak iyice çırpın. Orta ısılı ateşte, tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak, katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  4. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alıp, sıcak haldeyken meyvelerin üzerine aktarın ve üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın.
  5. Yumurta aklarını derin bir cam kaba koyup, pudra şekerini ekleyin. Mikserin yüksek devriyle katılaşıp kar gibi oluncaya kadar, en az 6-8 dakika çırpın. Krema torbasına aktarıp istediğiniz şekilde muhallebinin üzerine sıkın.
  6. Fırının yalnızca ızgara kısmını yakıp, 180-200 dereceye ayarlayın. Tatlının üzerindeki mereng kısmının kızarmasını bekleyin. Fırından çıkarıp iyice soğuyunca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı