Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta boy bir tencereye suyu koyup tuzu ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynayınca mısır ununu azar azar, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak ekleyin. Ateşi kısın ve sürekli karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika sonra mısır unu hamur halini alacak. Bu şekilde biraz daha karıştırarak pişirin, ardından ocaktan alın.
  2. Pişen hamur henüz sıcakken üzerine ceviz içini ekleyip karıştırın. Kaşık yardımıyla helva gibi parçalara ayırıp servis tabağına alın. Üzerine pekmezi gezdirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Badem Helvası Tarifi
Zencefilli Bal Kabaklı Tart Tarifi
Bal Kabağı Topları Tarifi
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Bal Kabağı Helvası