Muhallebili Milföy
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hamur işi tariflerinde sık sık yer verilen milföy; ilk olarak Fransız mutfağında yapılmıştır. Hamur katlarının birleşimiyle hazırlanan bu besin, blitz böreği olarak da bilinir. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olmasının dışında, Avrupa ülkelerinde de farklı çeşitleriyle tüketilir. Yapımında tereyağı kullanıldığı için, buzdolabında uzun süre saklanır. Karbonhidrat değeri yüksek olan milföy hamurunun çıtırlığını kaybetmemesi için, fırında pişirilmesi önerilir. 

1 Porsiyon Muhallebili Milföy Kaç Kaloridir?

Benzer diğer tatlılar için: Sütlü Tatlılar, Milföylü Tarifler, Kolay Tatlı Tarifleri
Malzemelere göz atın, pratik muhallebili milföy tarifine başlayalım.

Muhallebili Milföy Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebisi için

Üzeri için

Muhallebili Milföy

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Muhallebi için; süt, un, yumurta sarısı, mısır nişastası ve toz şekeri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Milföy hamurlarının her birini dört küçük kare elde edecek şekilde kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz milföy karelerinin 20 adedinin üzerine bir kaşık yardımıyla hazırladığınız muhallebiden koyun ve üzerini başka bir milföyle kapatın.
  4. Tüm milföyleri aynı şekilde hazırlayıp servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri ve ince çekilmiş Antep fıstığı serperek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Özellikle yaz günlerinde tatlınızı, muhallebili milföyün yanına çok yakışan armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tencerene muhallebiyi pişirirken topaklanma olmamasına dikkat edin. Eğer topaklanma olduysa mikser ile karıştırarak dağılmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Ocaktan almaya yakın muhallebinin içine tereyağı ilave ederek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Pişirmeye başlamadan önce bir miktar süt ve nişastayı kenarda bekletin. Kalan karışım pişmeye başladığında ayırdığınız nişastalı sütü muhallebinin içine ekleyin.
  • Muhallebinin kıvamını yoğunlaştırmak için pişmesine yakın bir adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.
  • Muhallebinin kıvamı suluysa içine bir miktar nişasta ve süt ekleyin. Koyu bir kıvam elde ettiyseniz sadece süt ekleyerek açabilirsiniz.
  • Fırına attığınız milföy hamurunu sık sık kontrol edin, çıtır çıtır olduğundan soğumaya bırakabilirsiniz.
  • Daha ince milföyler isterseniz milföylerinizi pişirirken üst kısmına da yağlı kağıt ve tepsi koyarak pişirebilirsiniz. Bu şekilde pişirdiğiniz milföy daha çıtır ve ince olacaktır. 
  • Milföylerin yumuşamaması için servis etmeden  hemen önce birleştirebilirsiniz. 
  • İçerisine mevsimine göre muz, çilek, armut ya da şeftali koyarak servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Milföylü Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği Muzlu Tarifler Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı