Marakeş
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Marakeş Tarifi İçin

Malzemeler

Marakeş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yaz aylarına denk gelen ramazan ayı için yapımı kolay, yemesi keyifli ve birkaç lokmada damakları tatlandıracak hafif tatlılar. Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Margarin, irmik, kabartma tozu ve bademleri ilave edin. 2 dakika daha karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Jelatin tozunu 2 yemek kaşığı su ile yumuşatın. Üzerine 1 bardak sıcak naneli çayı dökün ve eriyinceye kadar karıştırın. Kaseye aktarın ve buzdolabında jöle kıvamına gelinceye kadar bekletin.

İrmikli pastayı bardakların ebatında yuvarlak halkalar halinde kesin ve servis bardaklarına paylaştırın.

Bal ve suyu bir kasede karıştırın ve bardakların üzerine aktarın. Üzerine bütün bademleri serpiştirip soğumaya bırakın. Jöleyi küp kesip bardakların üzerine yerleştirin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı