Kavala Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kavala Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Şerbeti için

İç malzemesi için

Kavala Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şurup için şeker ve suyu orta boy bir tencerede orta ısılı ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  2. Hamur için ılık margarini derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, süt ve yumurtayı ekleyin. Bir yemek kaşığının içine koyduğunuz karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın ve karışıma ilave edin. Son olarak unu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında yoğrulmuş hamurdan oklava ile yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde bir hamur açın.
  3. İç malzemeleri bir kabın içinde çatalla ezerek karıştırın. Sonra da bu cevizli iç malzemeyi yine çatalla hamurun her tarafına sürerek dağıtın. Hamurun uzun kenarından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın ve keskin bir bıçakla 1-1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Kestiğiniz dilimleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bayram Tatlıları Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı