Halveter
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Niğde'nin geleneksel tatlılarından olan halveter tatlısını un helvasından ayıran özelliği içine pekmez konulmasıdır. Pekmezin una yedirilmesi oldukça maharet ve özen istiyor. Malzemeleriniz hazırsa şeker ilavesiz halveter tatlısına geçelim.

Halveter Tarifi İçin

Malzemeler

Halveter

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencerede tereyağını eriterek unu pembeleşinceye kadar kavurun. 
  2. İstenilen renk elde edilince ocağın altı kısılıp pekmez azar, azar ilave edilerek sürekli karıştırılır.
  3.  Tuz eklenir ve kısık ateşte sürekli karıştırılarak pekmez una iyice yedirilir. 
  4. Helva kıvamına gelince ateşten alınır. 
  5. Cevizle süslenerek ılık olarak servis yapılır.

Tarif Kategorileri

Tahinli ve Pekmezli Tarifler İç Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Badem Helvası Tarifi
Zencefilli Bal Kabaklı Tart Tarifi
Bal Kabağı Topları Tarifi
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Bal Kabağı Helvası