Cezerye Üzerinde Pişmaniyeli Parfe
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cezerye Üzerinde Pişmaniyeli Parfe Tarifi İçin

Malzemeler

Elma püresi için

Krem parfe için

Cezerye Üzerinde Pişmaniyeli Parfe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Elma püresi için elmaların kabuklarını soyup su ve şekerle pişirin. Ezerek püre haline getirin. Yaprak jelatinleri soğuk suda bekletip yumuşamalarını sağlayın. Elinizle sıkarak suyunu süzün geniş bir cam kaseye alın. Yumurta sarılarını ekleyip çırpın. Benmari usulü ısıtın. Elma püresi ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Karışıma ekleyin. Pişmaniyeyi tel tel olana kadar ayırıp karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımı dilediğiniz şekilli bir kalıba doldurun. Buzdolabında katılaşana kadar bekletin. Cezeryeleri pudra şekeri yardımıyla birleştirerek dikdörtgen şeklinde açın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine parfeleri yerleştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı