Cezerye
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mersin ve Adana'da yaygın olarak tüketilen cezerye, aslında Osmanlı mutfağından miras kalan lezzetlerden biridir. Havuç, toz şeker ve hindistan cevizi ile hazırlanan cezerye tatlısı, yumuşak kıvamı ve lezzetiyle çay saatlerinde tüketilebilir. Havuçlar önce haşlanır, ardından şekerle kavrulur. Dışı hindistan cevizine bulanarak servis edilir. Malzemeler hazırsa, cezerye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Cezerye Tarifi İçin

Malzemeler

Cezerye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabuklarını soyduğunuz havuçları bol suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. 
  2. Rendelediğiniz havuçları geniş bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave edip havuçlar suyunu çekip şeker tamamen eriyinceye kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirin. 
  3. Fındıkları un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin ve havuçlara ilave edip 2 dakika daha kavurun. Cezeryeyi geniş bir kaba yayın. 
  4. Tamamen soğuyup katılaştıktan sonra dilimleyin. Hindistan cevizine bulayarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı