Çak Çak Tatlısı (Tatar Tatlısı)
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çak Çak Tatlısı (Tatar Tatlısı) Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

İçi için

Kızartmak için


Çak Çak Tatlısı (Tatar Tatlısı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Un, kabartma tozu, tuz ve çırpılmış yumurtaları karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamuru
  2. 5 eşit parçaya bölün ve her parçasını yuvarlak şekilde açıp, ortadan 2’ye kesin. Ortadan 2’ye böldüğünüz hamurları üst üste koyup şeritler halinde kesin. Hamurların birbirine yapışmaması için hamurları nişastaya bulayın. Kızgın yağa hamurları atın ve altın rengine geldiğinde yağdan alın. Kağıt havlu üzerine yayıp fazla yağını çektirin.
  3. Bir sos tenceresinde bal ve şekeri, şeker tamamen eriyip bal renginden daha açık hale gelinceye kadar karıştırarak pişirin. 
  4. Kızarttığınız hamurların üzerine bal ve şekerli şerbeti dökün ve üzerine yer fıstığı serpiştirin. 
  5. Şekil vermek için arzu ettiğiniz boyuttaki fincanlara veya kalıplara hamurları doldurun. Kalıplara doldurduğunuz hamurları buzdolabında 45 dakika kadar bekletin. Soğuyan tatlıları kalıplarından çıkarıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı