Billuriye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Billuriye Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için:

Üzeri için:

Billuriye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ve şekeri bir tencereye koyun. Şeker eriyinceye kadar orta ısılı ateşte karıştırmaya devam edin. Şerbetin koyulaşması için en az 20 dakika boyunca kaynatıp ocaktan alın.
  2. Tel kadayıfı geniş bir tepsiye koyun ve elinizle tel tel ayırın. Üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirerek dökün. Kadayıfı elinizle ovalayarak tereyağını emmesini sağlayın. Kadayıfın yarısını yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin ve elinizle iyice bastırarak düzleştirin. Çekilmiş Antep fıstıklarını kadayıfın üzerine yayın. Tekrar kalan kadayıfı fıstıkların üzerine yerleştirip elinizle iyice bastırın.
  3. Tepsinin üzerine pişirme kağıdı serip (Pişirme kağıdı kadayıfın kızarmamasını sağlar) bastırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyip, üzerinden pişirme kağıdını alın ve soğumuş şerbeti kadayıfların üzerine gezdirerek yavaş yavaş dökün. 30 dakika şerbeti çekmesi için beklettikten sonra üzerini Antep fıstıkları ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı