Vişneli Rulo Çörek
Pelin Kelleci
3 Tarif       4 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarçınlı rulo çörekleri çok fazla görüyoruz ama vişnelisini deneyin bir de!♥️ Yumuşacık, içindeki vişne dolgusu, üzerindeki nefis sosu ile çayınızın, kahvenizin yanına yakışacak muhteşem bir tarif.🌟

Vişneli Rulo Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç sosu için:

Üst sosu için:

Vişneli Rulo Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, şeker ve mayayı bir kapta iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra zeytinyağı ve yumurtayı da ekleyip karıştıralım.
  3. Unu yavaş yavaş eleyelim ve önce spatula ile daha sonra elimizle yoğuralım. Ele hafifçe yapışan bir hamur elde edeceğiz.
  4. Daha sonra bir kabı hafif yağlayalım ve içerisine hamuru koyup üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Hamurumuz mayalanmaya yakın( mayalanmada 50 dk geçmiş olsun) iç harcı için vişne, su, şekeri küçük bir tencereye alalım ara sıra karıştırarak 5 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
  6. 3 yemek kaşığı kadar suda nişastayı çözelim ve tencereye ekleyelim zaten sonrasında hemen kıvam alacaktır.
  7. Dinlenen hamuru un serpilen bir tezgahta merdane ile dikdörtgen şeklinde açalım. Daha sonra iç harcı üzerine sürelim ve rulo şeklinde katlayalım.
  8. Ruloyu eşit 12 parçaya bölelim. Ve her parçayı hafifçe yağladığımız borcama yerleştirip üstünü örtelim ve 15 dk daha dinlendirelim.
  9. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 18-19 dk kontrollü bir şekilde pişirelim.
  10. Üst sosu için; Labne, süt ve balı iyice homojen kıvam alana kadar çırpalım. Afiyet olsun🤍

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka