Vişneli Cheesecake
Jale Aydemir
9 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vişnenin ekşiliği ile tabanındaki dolgun kremayla harika bir Cheesecake tarifi veriyorum. Tadı damağınızda kalacak

Vişneli Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Tabanı için;

Kreması için;

Sosu için; 

Vişneli Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını eritin. Rondodan geçirdiğiniz bisküviler ile karıştırın.
  2. Yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbın dışına alüminyum folyo sarın.
  3. Kreması için labne ve kremayı güzelce çırpın. Sonra şekeri ekleyin. Çırpmaya devam edin.
  4. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın. Son olarak un nişasta ve vanilini ekleyip çırpın.
  5. Üzerindeki oluşan kabarcıkları karıştırarak yok edin.
  6. Bisküvili tabanın üzerine dökün.
  7. Fırın tepsinize sıcak su koyun. Üzerine kelepçeli kalıbı koyun.160 derecede 45 dakika pişirin.
  8. Fırın ayarı alt üst 2 numaralı kısımda pişirin. (İlk 10 dakika 180 derecede) Piştikten sonra 1 saat oda sıcaklığında 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  9. Sosu için vişneleri sos tavanıza koyun.
  10. Üzerine şekeri ve ılık suyu ekleyin.
  11. Fokurdamaya başlayınca altını kapatın.
  12. Blender yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
  13. Ocağın altını tekrar açın. Son olarak biraz su ile karıştırdığınız nişastayı yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
  14. Tekrar fokurdamaya başlayınca olmuş demektir. Buzdolabından çıkardığınız cheesecake’in üzerine sosu yavaşça dökün.
  15. 1 gece buzdolabında bekletin.
  16. Şimdiden afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka