Unsuz Yağsız Çikolatalı Islak Kek
umay gür
19 Tarif       4 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Un kullanmadan yumuşacık ve yoğun çikolatalı bir kek yapabilirsiniz! Hem de yumurta tadı ve kokusu yok :)

Unsuz Yağsız Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Unsuz Yağsız Çikolatalı Islak Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta beyazları ve sarılarını iki ayrı kaba ayırıp beyazları kar olana kadar mixer yardımıyla çırpıyoruz.
  2. Yumurta beyazları içine sarı kaçırmamaya dikkat edin.
  3. Daha sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata üzerine yumurta sarılarını ekleyip çırpıp, kabartma tozu ve kakao ilave edip çırpıyoruz.
  4. Katı kıvamdaki hamurumuza yumurta beyazlarını aşama aşama ekleyip hamuru spatula ile alttan üste karıştırarak yumuşatıyoruz.
  5. İlk eklediğimiz yumurta beyazları sönebilir sorun yok, ama sonraki eklediklerimizde biraz daha nazik karıştırmaya özen göstermemiz gerekiyor.
  6. Fırın kağıdı serdiğimiz bir yuvarlak borcam ile önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt & üst ısıtmalı olmayan fanli programda 35 dakika pişiriyoruz ve hazır oluyor.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sizden Lezzetler Diyet Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka