Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Okuyucumuz @sevinjoy Sevinç Yılmaz'dan gelen muhallebisi çok lezzetli hafif mi hafif bir tatlı önerimiz var. Yemekten sonra servis edilen pratik tatlılara kim hayır diyebilir ki? Ana malzemeleri süt, elma, ceviz ve bisküvi olan cevizli kupları iftar sofralarında veya misafir ağırlarken kolayca hazırlayıp sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa tabanı elmalı, cevizli kuplar için tarif detaylarına geçebiliriz.

Tabanında bisküvi kullanılan ve sos ile harmanlanan ev yapımı rokoko tarifine de göz atın.

Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebi:

Elmalı taban:

Tabanı Elmalı, Cevizli Kuplar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye elma rendesi ile toz şekeri alıp orta ateşte suyunu çekip yumuşayana dek pişirin. Ilınınca cevizi ekleyin. 
  2. Bisküvileri minik ufalayın. Karıştırıp kuplara paylaştırın. 
  3. Muhallebi için krema hariç tüm malzemeyi karıştırın. Pişip kıvam alınca ocaktan alıp oda ısısına gelmesi için bekletin.
  4. Ilınınca kremayı ekleyip el mikser'i ile iyice çırpın. İpeksi bir dokuya gelecektir.
  5. Muhallebiyi kuplara paylaştırın.
  6. Üzerini strech'leyip buzdolabında soğutun. 
  7. Daha sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
  8. Yazın bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Elmalı Tarifler Sütlü Tatlılar Sizden Lezzetler Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Gelenler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka