Revani
Dilhun Samancı
1 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bugün #dmutfak’ta annemin küçüklüğümden beri yaptığı bizimde en ama ennn sevdiğimiz tatlı tarifi vaarrr.

Revani Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için:

Şerbet için:

Revani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar önce düşük sonra yüksek devirde çırpılır.
  2. Üstüne vanilya eklenir, çırpılmaya devam edilir. En son irmikler eklenir ve kabaran hamuru söndürmeden yavaş yavaş karıştırılır. 
  3. Karışınca düşük devirde çok kısa çırpılır. Fırın kabına aktarılıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir (üstü biraz kızarmalı)
  4. Diğer tarafta şerbet hazırlanır. Su şekerle beraber kaynatılır.
  5. Koyulaşınca ocaktan alınır, soğuması için bekletilir. Şerbet ılık, tatlı sıcak olmalı.
  6. Şerbet tatlıya dökülür, dilimlenir ve şerbeti çekmesi için dinlendirilir. Servise hazır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka