Limonlu Panna Cotta
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bana sorarsanız bizim un ve nişastalı muhallebi tatlılarımızı tercih ederim ama kendisinin de sevenleri var. O zaman tarifi paylaşalım, denemek isteyen kaydetsin denesin bize de iletsin🤗 bu ölçülerde görselde ki ebatta sekiz porsiyon çıkıyor.

Limonlu Panna Cotta Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Limonlu Panna Cotta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Süt, krema, şeker tencereye alınır. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Kaynama noktasına geldiğinde jelatin eklenir ve 2 dk daha kısık ateşte kaynatılır.
  2. Oldukça sulu olan karışım silikon kalıplara yada içleri ıslatılmış fincanlara paylaştırılır. Buzdolabında iyice soğuması beklenir.
  3. Sos malzemeleri karıştırılır, kıvam alana kadar ocakta pişirilir.
  4. Soğuyan tatlılar servis tabağına ters çevrilir. Üzerine sos gezdirilerek servis edilir.
  5. 🧐 Danilo şef, içine vanilya çubuğu koyun yoksa hiçbir şey koymayın diyor. İçine 1/2 çay kaşığı vanilya özütü ve 2 adet karanfil koyarak (soğutmaya almadan karanfilleri çıkartıyoruz) pişirdim. Karanfil tadını biraz bozuyor. Bu şekilde pişirdiğimde beğenenleri oldu, sevmeyenleri de oldu.
  6. Sos olarak istenilen meyve kullanılabilir. Hatta bence çikolata da güzel olur. Dondurma ile de servis edilebilir.
  7. Fincandan çıkartmak tatlının dokusuna zarar vermeden, bıçak fincanın iç çevresinde döndürülebilir. Bir tarafından hava alınca hemen çıkıyor.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka