Mor Muhallebi
Minel Demirel
29 Tarif       10 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Rengi şahane, tadı efsane bir muhallebi! Rengini nereden aldığını görünce şaşıracaksınız.

Mor Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Mor Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havucun kabuklarını soyup derin bir tencerede havucun üzerini geçecek kadar su eklenir ve haşlanır.
  2. Haşlanan havuç blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirilir.
  3. Havuç püresi derin bir tencereye alınıp üzerine süt, irmik, hurma özü, hindistan cevizi şekeri ve nişasta eklenip kıvam alana kadar pişirilir.
  4. Buzdolabında 4-5 saat veya 1 gece bekletildikten sonra üzeri isteğe göre süslenerek tüketilir. Ben üzerine hindistan cevizi cipsi ve antep  fıstığı tozu koydum. Afiyet olsun!

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka