Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Kitchen by Bulut Yeni , farklı ve kolay tarifler .. İnstagram @kitchenbybulut
10 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karamelli , yumuşacık üzerine de kaymağı tamamlayıcı noktası.. İnanılmaz kolay evdeki malzemeler ile ..

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için:

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta ve şekeri beyaz olana dek güzelce çırpalım. Sonra içine eleyerek un ve kabartma tozu ilave edelim.
  2. Spatula ile FOLD edelim. (katlayarak alttan üste karıştıralım yumurtalar sönmesin.)
  3. Bir kaba koyalım ben 25 cm çapında yuvarlak kap kullandım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim kontrollü ama.
  4. (Kürdan testi ile olmuş mu olmamış mı bakalım)
  5. Şerbeti için; şekeri tencereye alalım karamel yapalım ama bu sefer karıştırabiliriz.
  6. Alt taraflar karamel olunca karıştırın. Her taraf güzelce erisin ardından suyu ekleyelim. NOLUYOR YA! demeyin evet şeker öyle donuyor merak etmeyelim.
  7. Şeker suyun içinde güzelce erisin, erir hemen zaten şimdi hazır..

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Yöresel Tarifler Sizden Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka