Karadutlu Pasta
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadut, “Morus Alba”  isimli ağaçtan gelen bir meyve. Özellikle Asya, Avrupa ve Amerikan sıcak kesimlerinde yetiştiriciliği gerçekleştirilen bu meyve ülkemizde de fazlasıyla bulunmakta. Besin ve vitamin bakımından oldukça zengin son derece faydalı, lezzetli olan bu meyveyi tatlılarda, soslarda, salatalarda, içeçek yapımında, reçel yapımında çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz.

Bende bugün size oldukça lezzetli bir pasta tarifi geliyorum. Sizde kendinize karadutlu bu tariften hazırlayın. Yanınıza bir bardak türk kahvesi yada buz gibi kendi elinizle hazırladığınız limonata ile keyfini çıkarın.

Karadutlu Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Karadutlu Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pastamızın alt tabanı için derin bir kasenin içine yumurtalarımızı kırarak işe başlayalım.
  2. Kırmış olduğumuz yumurtaların içine toz şekerimizi ilave edip ilk önce düşük daha sonra yüksek devirde mikser kullanarak çırpmaya başlayalım.
  3. Pof pof olan yumurtalara elek yardımı ile badem unu ve unumuzu eleyerek ilave edelim. Yumurtalarımızı söndürmeden alttan üste doğru spatula ile karıştıralım.
  4. 20 cm’lik kelepçeli kalıbımıza karışımı dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımızda kontrollü bir şekilde pişirelim.
  5. Pişen kekimizi hafif ılıyınca kalıbımızdan çıkartarak dinlendirelim. O esnada karadutlarımızı 1-2 yemek kaşığı kadar şeker ilavesi ile beraber 10 dakika kadar kısık ateşte ocağımıza alıp ısıtıp şekerle birlikte özle sağlayalım.
  6. Daha sonra bu karışımı süzgeçten geçirelim. Küçük bir kasede toz jelatinimize soğuk su ilavesi yaparak 2-3 dakika kadar bekletelim.
  7. Katılaşan jelatini hazırlamış olduğumuz karadut sosumuza ilave edip ocağımızın altını kısıkta tekrar açarak tel çırpıcı ile karıştırarak eritelim.
  8. Kremamızı mikser yardımı ile mayonez tenceresinde çırptıktan sonra karadut sosumuzu yavaş yavaş ona yedirelim.
  9. Soğumuş olan tabanımızı 20 cm’lik kelepçeli kapımıza alarak etrafını kapatalım.
  10. Hazırlamış olduğumuz karışımı içerisine döküp 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kremalı Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka