Haşhaşlı Fincan Tatlısı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bazen tarif çok basittir ama görüntü çok iyidir. çok basit bir tarif ne var ki bunda 🤔 ama görüntü güzel değil mi?

Haşhaşlı Fincan Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Haşhaşlı Fincan Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Vanilya, tereyağı ve haşhaş dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır. İyice karıştırılır.
  2. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişen muhallebiye tereyağı ve vanilya eklenir. Eriyene kadar karıştırılır.
  3. İsteğe bağlı olarak mavi haşhaştan bir tatlı kaşığı kadar muhallebinin içine de katılabilir.
  4. Fincanların içi ıslatılır ve muhallebi paylaştırılır. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda ardından 2-3 saat dolapta bekletilir.
  5. Mavi haşhaş bir kaseye alınır. Fincanlardan teker teker çıkartılarak muhallebiler mavi haşhaşa bulanır.
  6. Kase hafifçe sallanarak bulanacağı gibi el yardımıyla da bulanabilir. Dikkatli olmak gerekir, çok hırpalanırsa dağılabilir.
  7. Servis tabağına alınan tatlının üstüne istediğiniz meyve yada ceviz gibi malzeme koyabilirsiniz. 
  8. Hatta ortası çukur bir silikon kapta soğuttuysanız orta boşluğuna çikolata da koyabilirsiniz. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka