Hafif Alman Pastası
Dilara Kuruçaylıoğlu
4 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyebileceğiniz yazlık pasta.

Hafif Alman Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Pandispanya İçin:

Kreması İçin:

Üzeri İçin:

Hafif Alman Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker eklenir. Yumurta ile şeker 3-4 dakika çırpılır.
  2. Sıvıyağ, süt ve yoğurt eklenip mikser ile çırpılır. Un, vanilya, kabartma tozu eleyerek, eklenir. Mikser ile son kez karıştırılır.
  3. 26 cm lik yuvarlak bir fırın kabı  yağlanır, unlanır. Pandispanya karışımı kabın içine boşaltılır. Isıtılmış 180° fırında 20- 25 dakika pişer ve ılınmaya bırakılır.
  4. Tereyağı ve vanilya hariç krema malzemeleri bir tencerede çırpılıp ocağa alınır. Çırpılarak pişirilen krema koyu bir kıvam aldığında altı kapanır, tereyağı ve vanilya eklenip karıştırılır.
  5. Pandispanya ortadan kesilip krema sürülür. (İsterseniz bu aşamada meyve de ekleyebilirsiniz)
  6. Üzeri kapatılır. Pudra şekeri serpilir. Üzerini istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka