Güllaç
Ebru Onursal
1 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ramazanın meşhur tatlısı güllaç.

Güllaç Tarifi İçin

Malzemeler

Güllaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt ısınınca şeker ilave edilir.
  2. Güllaç yaprakları sırayla dizilir.
  3. Yaprakların aralarına süt konur.
  4. 5 yapraktan sonra toz fıstık veya ceviz ilave edilir.
  5. 5 yaprak daha konulup en üste gül sulu süt dökülür.
  6. Buzdolabında 3 saat dinlendirilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka