Frambuazlı Panna Cotta
doğukan öztemel iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
15 Tarif       12 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çok pratik ve lezzetli olan İtalyan tatlısı denemenizi tavsiye ederim.

Frambuazlı Panna Cotta Tarifi İçin

Malzemeler

Frambuaz sosu için:

Frambuazlı Panna Cotta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, krema ve şeker orta  boy tencereye eklenip kaynayana kadar pişirilir.
  2. Kaynayıp altı kapatılan karışıma vanilya ilave edilip iyice yedirilir.
  3. Bir kasenin içerisine jelatinler kırılıp üzerine geçecek kadar su ilave edilip yumuşayana kadar bekletilir. (5-10 dk)
  4. Yumuşayan jelatinler ocaktan alınan tenceredeki karışıma eklenir iyice karıştırılarak tamamen çözülene kadar yedirilir
  5. Hazırlanan karışım kaselere boşaltılır. Oda sıcaklığına gelince buz dolabında soğumaya bırakılır.
  6. Frambuaz sosu için; Vanilya hariç bütün malzeme küçük bir tencereye alınıp kaynayana kadar pişirilir. Altı kapatılan sosa vanilya eklenip tekrar karıştırılır.
  7. Tamamen soğuyan tatlımız ister bir tatlı tabağına ters çevirip isterseniz olduğu şekliyle üzerine isteğiniz miktarda sos ilave edilip servise hazır hale gelmiş olacak. AFİYET OLSUN....

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka